Break Away From Perimeter Private Offices

Post by 
Noosha Hodges
June 30, 2020
Studio Other’s client is an American Home Building company with several locations across the US. Given the confidential nature of their work and their need for daily collaboration, several obstacles and goals were brought to the table during the ideation phase.

The Challenge:

How do we provide our client’s executive-level staff the freedom to break away from the perimeters of a private office and “be one with the team,” while still accommodating the privacy required of their roles? Is there a way to combine collaborative spaces and individual workstations to make the flow between the two less cumbersome? How do we make all of the necessary tools easily accessible to each executive?

The Solution:

Studio Other created a four-walled structure that can attach to any existing workstation run. Each executive is able to attach or remove their four-walled structure throughout the day, giving them the freedom to attach to create privacy within open area benching and then detach to collaborate with ease. Felt tact-able walls were also added to each structure to allow for personalization and greenery that supports wellness throughout the space. This level of flexibility has allowed for the client’s employees to feel that the executive team is accessible, reachable and one with the team.

THere's More
Marketing
June 30, 2020

Happy Holiday's from Studio Other

Happy Holiday from all of us at Studio Other.
Design
June 30, 2020

Reinventing the Communal Table

Studio Other’s client is a Tech company in Chicago with several locations across the US. Given the nature of their work and their need for daily collaboration, several obstacles and goals were brought to the table during the ideation phase.
June 30, 2020

Fieldhouse Touch Up Tutorial

Design
June 30, 2020

Breaking Tradition

Being an innovative, young and energetic design and architecture firm, OFFICEUNTITLED focuses on creative solutions across all their projects with collaboration and teamwork at the forefront. Recently, they applied their hands-on research-driven design approach to what the future of work will look like post-COVID. They have gradually transformed their existing office space to test out various options for an initially socially distanced workplace with a prime focus on enabling collaborative team work to maximize the time staff members spend together in the office.
June 30, 2020

Reviving the Standard Workstation

A Los Angeles-based company requested a unique desk leg design that would stand out from the sea of traditional workstations. They wanted to place a greater emphasis on aesthetics and avoid the standard power beam or pinwheel design for wire management in a workstation pack. Studio Other was put to the test to create a unique but functional design that houses all electrical within a sit-stand workstation leg. The company collaborated closely with Studio Other to explore various options, eventually landing on an angled leg design that exceeded all expectations.